header

Články

Co je DiaChrom a jak působí?
DiaChrom je nízkokalorické sladidlo obohacené aktivním glukózotolerančním faktorem. Podle platné legislativy patří mezi obohacené potraviny. Jeho největší předností je chuť podobná cukru bez nepříjemných pachutí.

Jak pomáhá DiaChrom hubnout
Článek vysvětluje, jakým způsobem a za jakých podmínek lze dosáhnout snížení hmotnosti při nahrazení cukru nebo obecně sacharidů sladidlem DiaChrom. Úbytek na hmotnosti je vždy podmíněný snížením denního energetického příjmu. Slazení DiaChromem vytváří předpoklady pro nižší energetický příjem.

Projekt Hubnutí s Kerbetem
Webové stránky projektu nabízí optimalizované jídelníčky, bohatou databázi receptů na vhodná jídla a to i ve variantě, kdy chcete z jakýchkoliv důvodů omezit příjem jednoduchých cukrů. Program sestavuje výživová doporučení a jídelníčky šité na míru právě pro Vás.

Cukr pod kontrolou
Nadměrný příjem jednoduchých cukrů vyvolává hyperglykemii. Dlouhodobě působící hyperglykemie je rizikový faktor podporující vznik diabetu 2. typu. Čím je člověk starší, tím více by měl být příjem cukru regulovaný. Každý člověk, kterému není lhostejná prognóza jeho zdravotního stavu, by měl vážně uvažovat nad tím, jak mít množství cukru v přijímané potravě pod kontrolou.

Cukrovka
Článek poskytuje zajímavé informace o historii objevu cukrovky, zabývá se podrobným popisem onemocnění, jeho projevy a diagnostikou a upozorňuje také na zdravotní problémy související s tímto onemocněním.

Úloha inzulínu
Na těchto stránkách se dozvíte, jak byl inzulín objeven, jaká je jeho úloha, jakým způsobem se inzulín v těle vytváří, jaká je jeho struktura a mechanismus působení. Informace jsou doplněny názornými obrázky.

Glukózotoleranční faktor
Po objevení inzulínu a jeho zavedení do lékařské praxe se postupem času zjistilo, že ne vždy má působení inzulínu stejný fyziologický efekt. Od 50. let se objevily první úvahy o tom, že by mohla existovat v těle ještě nějaká další látka, která by mohla mít na účinek inzulínu nějaký vliv. Tato látka je označována jako glukózotoleranční faktor a byl popsán mechanismus jeho působení v metabolismu sacharidů.

Napsali o nás
Ukázky článků týkající se inzerce DiaChromu

Chróm
Kovový chróm vyizoloval poprvé francouzský chemik L. N. Vaquelin v roce 1798 ze sibiřského minerálu krokoitu. Patří do VIB skupiny periodické soustavy prvků. V přírodě se chróm vyskytuje v několika formách. Biologicky významný je trojmocný chróm, šestimocný chróm je hlavně produktem průmyslové výroby. Zatímco u šestimocného chrómu byla prokázána spojitost karcinogenezí, trojmocný chróm je naprosto netoxický.

Glukóza
Játra jsou hlavní zásobárnou glukózy v našem těle a také místem, kde se glukóza tvoří z jiných sloučenin. Článek popisuje význam glukózy, její funkci a mechanismus jejího snižování. Dlouhodobě působící zvýšená hladiny glukózy v krvi je mnoha odborníky považována za základní faktor vzniku řady civilizačních onemocnění, zejména cukrovky.

Dlouhodobě působící zvýšená koncentrace glukózy v krvi je mnoha odborníky považována za základní faktor vzniku celé řady civilizačních chorob, jako je cukrovka, - See more at: http://galenus.cz/clanky/vyziva/cukry-glukoza#sthash.b6rrmiOW.dpuf
Dlouhodobě působící zvýšená koncentrace glukózy v krvi je mnoha odborníky považována za základní faktor vzniku celé řady civilizačních chorob, jako je cukrovka, - See more at: http://galenus.cz/clanky/vyziva/cukry-glukoza#sthash.b6rrmiOW.dpuf

Sladidla
Termín sladidla se váže na látky používané jako potraviny nebo pomocné a přídatné látky v potravinářství. Sladidla se rozdělují do dvou skupin: první skupinou jsou přírodní sladidla na bázi přírodních sacharidů a medu. Druhou skupinou jsou náhradní sladidla, která lze podle způsobu výroby rozdělit na přírodní, syntetické a syntetické látky identické s přírodními.

Aspartam
 
Aspartam byl náhodně objeven v roce 1965 při hledání léku na žaludeční vředy. Jedná se sice o syntetickou látku, ale na její přípravu se používají 2 přírodní aminokyseliny - kyselina asparágová a fenylalanin, které se běžně vyskytují ve všech základních potravinách.

Aspartam - nejčastější dotazy
O aspartamu bylo napsáno mnoho účelových nesmyslů. Tento článek se snaží objektivně posoudit bezpečnost aspartamu a jeho rozkladných produktů pro člověka na základě dostupných vědeckých a toxikologických studií. Informace jsou podány zajímavou a srozumitelnou formou otázek a odpovědí.

Sukralóza
Sukralóza se vyrábí ze sacharózy náhradou tří hydoxylových skupin v molekule cukru za tři atomy chlóru. Sukralóza je velmi dobře rozpustná ve vodě, je odolná vůči kyselé a enzymové hydrolýze, je mimořádně stabilní při vysokých teplotách během zpracování a skladování. Proto je vhodná na pečení, vaření a konzervaci.

Stévie
Lístky stévie obsahují přirozeně se vyskytující se sladké sloučeniny - steviolové glykosidy, z nichž nejvýznamnější jsou Rebaudosidy A, B, C, D a E, dulcosid a steviosid. Každá tato látka však má jinou sladivost a jiný chuťový profil. Tyto sladké sloučeniny se získávají z listů rostliny Stévie rebaudiana extrakcí s následným čištěním.

Redukční dieta
Tyto diety se týkají lidí, kteří trpí nadváhou a je pro ně žádoucí svoji hmotnost snížit. Problémy s nadváhou se objevují u mnoha lidí a nemusí být vždy spojeny s nějakými zdravotními problémy. Jednoduše proto, že se lidé prostě přejídají a jejich energetický příjem převyšuje energetický výdej.

Recepty s DiaChromem
DiaChrom je sladidlo vhodné ke slazení salátů, ovoce, krémů, pudinků, dortů, buchet, koláčů, cukroví, hodí se ke slazení kávy, čaje i ostatních studených a teplých nápojů. Lze jej použít k běžnému zavařování, přípravě marmelád, pečení a vaření.


  

Nové recepty s DiaChromem 1. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Velikonoční mazanec, Piškotový   beránek, Babiččina bábovka, Řezy “Míša”, Kokosový řez, Čokoládové kostky, Kokosové kuličky, Rumové kuličky, Lívance ze zakysané smetany, Lívanečky kynuté, Dressingy, omáčky a polevy, Okurkový salát, Míchaný salát, Banánovka a Mandarinkový zákvas.


  

Nové recepty s DiaChromem 2. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Citrónový dort, Plněné košíčky, Bílkový chlebíček, Kynutý perník, Rýžový nákyp, Bramborové koblihy, Doubravský řez, Jablkový řez, Tvarohový mixovaný dort, Salát z červeného zelí a hroznů, Zelný salát s koprem, Dušené sterilované zelí.


  

Nové recepty s DiaChromem 3. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Velikonoční zajíček, Vyskočilky, Tvarohové šátečky, Šohaje, Plněné košíčky, Křehké rohlíčky, Makový kynutý závin, Marokánky, Jarní ořechové košíčky, Domácí chléb, Kuřecí salát, Povidlová omáčka s noky a uzeným masem


  

Nové recepty s DiaChromem 4. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Zelný salát, Paprikový salát, Pomazánka z kabanosu, Meruňkový kompot, Jablkový kompot, Jahodový tvarohový krém, Jahodová dřeň, Osvěžující kompot, Jahodový řez, Cuketový koláč s kakaem, Meruňkové bábovičky, Kuřecí kousky s burskými oříšky, Žampiónový dressing, Šunkový dressing, Ovocné džemy.


  

Nové recepty s DiaChromem 5. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Křehký jablkový koláč, Jablkový sváteční koláč, Těstovinový jablkový dort, Jablkový piškot, Jablkový závin z pomazánkového másla, Jablečný džem, Palačinky s tvarohem a jablečným džemem, Kuřecí směs s jablečnou omáčkou, Zapečená křidélka s jablky, Sýrový salát s jablky, Rajčatový salát s jablky a sýrem, Salát s těstovinami a jablky.


  

Nové recepty s DiaChromem 6. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Kokosová roláda, Ořechové tyčinky, Skořicové rohlíčky, Sýrové rohlíčky, Slané tyčinky, Rohlíčky se šunkovou náplní, Silvestrovské měšce, Pikantní trubičky, Zelné šátečky, Francouzský salát, Bramborový salát, Šunková pomazánka.


  

Nové recepty s DiaChromem 7. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Ovocný tvarohový koláč, Tvarohové čtverečky s čerstvým ovocem, Letní jahodový dort, Jahodová roláda, Roláda se šlehačkou a malinami, Žemlovka s meruňkami, Ovocný kompot, Ovocný salát, Bůčková roláda, Karbanátky se zelím, Lososová pěna, Zelný salát s bílým jogurtem, Lososová pomazánka s kapií, Rajčatový salát s vejci a jogurtem, Mrkvový džus.


  

Nové recepty s DiaChromem 8. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Mřížkový koláč, Máslové řezy, Jablkový chlebíček, Jablečné pokušení, Pečená jablka s ořechovou nádivkou, Štafetky, Jemný makový koláč, Kokosové řezy, Čokoláda dvou barev, Vepřové nudličky, Mrkvová pomazánka, Nakládané zelí s DiaChromem, Vitamínová bomba.


  

Nové recepty s DiaChromem 9. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Žloutkové řezy z listového těsta, Tvarohové šátečky z listového těsta, Pudinkový řez, Hruškový salát, Kuřecí prsíčka na zázvoru, Zapečený párek v těstíčku, Kuřecí prsíčka s jogurtovou omáčkou, Majonéza s rybím filé, Sýrový salát s mrkví, Vajíčkový salát s jogurtem, Drůbeží salát s pórkem, Čočkový salát se zeleninou.


  

Nové recepty s DiaChromem se sukralózou 10. díl

Připravili jsme pro Vás tyto vyzkoušené chutné recepty: Tiramisu po česku, Hraběnčin koláč, Mělnický perník, Muffiny s černým rybízem, Banánová bábovka, Žemlovka s borůvkami, Jablečný drobenkový koláč, Tvarohový závin, Linecký koláč, Moučník s piškoty, Jablečné pyré, Rebarborový koláč, Zapečený rýžový moučník, Kuře se sladkou nádivkou, Králík na slanině.