Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Články

Co dělat, když mám zvýšený cukr v krvi

Tento článek je určený především osobám, kterým lékař sdělil, že mají zvýšenou hladinu cukru v krvi. Článek poskytuje odpovědi na celou řadu otázek...

Celý článek
Co je DiaChrom a jak působí?

DiaChrom je stolní sladidlo české výroby určené jako náhrada cukru ke slazení nápojů nebo k přípravě pokrmů. Jeho největší předností je, že vedle...

Celý článek

Cukr pod kontrolou

V posledních letech se prosazuje trend snižování příjmu jednoduchých cukrů v potravě a upřednostňuje se příjem sacharidů s nízkým glykemickým...

Celý článek
Může DiaChrom ovlivňovat hladinu cukru v krvi?

Ano, může! Je to díky jeho unikátnímu složení. DiaChrom kromě sladící složky obsahuje i speciální komplex označovaný také jako glukózotoleranční...

Celý článek
Jak pomáhá sladidlo DiaChrom hubnout

Nadváha a obezita je velkým zdravotním problémem a odborníky je považována za rizikový faktor při vzniku celé řady závažných onemocnění. I samotná...

Celý článek
 
DiaChrom je originál

Proč si můžeme dovolit tak odvážné tvrzení? Sladidlo DiaChrom obsahuje GTF faktor, který je výsledkem českého výzkumu. Účinnost GTF faktoru byla...

Celý článek
Nechutná ti bez cukru? Sáhni po DiaChromu a oslaď si bez výčitek!

Mnoho lidí po diagnóze cukrovky přestane sladit. Bojí se totiž o své zdraví a raději pijí kávu a čaj bez cukru. To je možná "zdravé", ale řekněme...

Celý článek
DiaChrom sypký - který kdy použít

Univerzální použití pro kuchyňskou úpravu má stolní sladidlo DiaChrom sypký se sukralózou (červený). DiaChrom sypký (modrý) je sice chuťově...

Celý článek
 
Zavařování s DiaChromem

Poradíme vám, jak lze zavařovat i bez cukru. Nahraďte cukr sypkým nebo tabletovým sladidlem DiaChrom! Každý druh ovoce nebo zeleniny má své...

Celý článek
Tajemný svět bylin

Pro své léčivé i chuťové vlastnosti se bylinky používaly od počátku civilizace. V mnoha případech až dnešní věda vysvětluje, jak a proč vlastně...

Celý článek
Cukrovka

Cukrovka je charakterizována zvýšenou koncentrací glukózy v krvi. Stálou koncentraci glukózy v krvi udržují především hormony inzulín a glukagon....

Celý článek
 
Úloha inzulínu

Slinivka břišní je nejčastěji spojována s produkcí trávicích enzymů. Produkuje však i velice důležitý hormon inzulín, který v těle ovlivňuje velké...

Celý článek
Glukózotoleranční faktor

Po objevení inzulínu a jeho zavedení do lékařské praxe se postupem času registrovaly případy, které jakoby vybočovaly z jakéhosi pomyslného...

Celý článek
Chróm

Kovový chróm vyizoloval poprvé francouzský chemik L. N. Vanquelin v roce 1798 ze sibiřského minerálu krokoitu. Chróm patří do skupiny prvků V/a....

Celý článek
 
Redukční dieta

Tyto diety se týkají lidí, kteří z jakýchkoliv příčin trpí nadváhou a je pro ně žádoucí svoji hmotnost snížit. Problémy s nadváhou se objevují u...

Celý článek
Projekt Hubnutí s Kerbetem

Projekt Hubnutí s Kerbetem Vám ukáže cestu, jak upravit svoji váhu a zlepšit si kondici. Nemusíte hladovět, trápit tělo ve fitcentru, stresovat se...

Celý článek
Jak zhubnout do plavek

První, co nás napadne při hubnutí, je omezit cukr. S naším sladidlem DiaChrom se sladkého zříkat nemusíte. Používá se ke slazení nápojů, buchet,...

Celý článek
 
DiaChrom je bezlepkový

Sladidlo DiaChrom bylo otestováno Státním veterinárním ústavem Olomouc a bylo potvrzeno, že DiaChrom je bez lepku. Protokol o zkoušce ke stažení si...

Celý článek
Sladidla

Termín sladidla se váže na látky používané jako potraviny a pomocné nebo přídatné látky. Zákon o potravinách přesně stanovuje druhy sladidel a...

Celý článek
Sukralóza

Sukralóza je z chemického hlediska trichlorderivátem fruktosylgalaktosidu, systematický název je 1,6-dideoxy-1,6-dichlor-β-D-fruktofuranosyl-4...

Celý článek
 
Aspartam

Aspartam byl náhodně objeven v roce 1965 při hledání léku na žaludeční vředy. Po chemické stránce se jedná o methylester dipeptidu...

Celý článek
Aspartam - nejčastější dotazy

  OBSAH ČLÁNKU Jak se posuzuje potenciální toxicita aspartamu? Jaké je složení aspartamu? Jak se aspartam přeměňuje? Jak se projevují všechny...

Celý článek
Stévie

Lístky stévie (Stévie rebaudiana Bertoni, známá také jako stévie sladká, stévie cukrová, sladká tráva nebo jako medové listy) obsahují přirozeně se...

Celý článek
 
Zajímavosti o kakau

Kakao je prášek vyrobený z pražených, loupaných a sušených kakaových bobů, což jsou fermentovaná semena kakaovníku. Pochází zřejmě z Jižní Ameriky....

Celý článek
Hodnoty cukru v krvi - tabulka

Termín krevní cukr vyjadřuje množství glukózy v krvi. Glukóza je látka, která se nachází například v cukru a je nezbytně nutná pro fungování...

Celý článek