DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Články

Co je DiaChrom a jak působí?

DiaChrom je stolní sladidlo české výroby určené jako náhrada cukru ke slazení nápojů nebo k přípravě pokrmů. Jeho největší předností je, že vedle...

Celý článek
Jak pomáhá DiaChrom hubnout

Nadváha a obezita je velkým zdravotním problémem a odborníky je považována za rizikový faktor při vzniku celé řady závažných onemocnění. I samotná...

Celý článek

Projekt Hubnutí s Kerbetem

Projekt Hubnutí s Kerbetem Vám ukáže cestu, jak upravit svoji váhu a zlepšit si kondici. Nemusíte hladovět, trápit tělo ve fitcentru, stresovat se...

Celý článek
Cukr pod kontrolou

V posledních letech se prosazuje trend snižování příjmu jednoduchých cukrů v potravě a upřednostňuje se příjem sacharidů s nízkým glykemickým...

Celý článek
Cukrovka

Cukrovka je charakterizována zvýšenou koncentrací glukózy v krvi. Stálou koncentraci glukózy v krvi udržují především hormony inzulín a glukagon....

Celý článek
 
Úloha inzulínu

Slinivka břišní je nejčastěji spojována s produkcí trávicích enzymů. Produkuje však i velice důležitý hormon inzulín, který v těle ovlivňuje velké...

Celý článek
Glukózotoleranční faktor

Po objevení inzulínu a jeho zavedení do lékařské praxe se postupem času registrovaly případy, které jakoby vybočovaly z jakéhosi pomyslného...

Celý článek
Chróm

Kovový chróm vyizoloval poprvé francouzský chemik L. N. Vanquelin v roce 1798 ze sibiřského minerálu krokoitu. Chróm patří do skupiny prvků V/a....

Celý článek
 
Sladidla

Termín sladidla se váže na látky používané jako potraviny a pomocné nebo přídatné látky. Zákon o potravinách přesně stanovuje druhy sladidel a...

Celý článek
Aspartam

Aspartam byl náhodně objeven v roce 1965 při hledání léku na žaludeční vředy. Po chemické stránce se jedná o methylester dipeptidu...

Celý článek
Aspartam - nejčastější dotazy

Jak se posuzuje potenciální toxicita aspartamu? Z toxikologického hlediska byl aspartam zhodnocen komisí JECFA/FAO/WHO jako sladidlo zdravotně...

Celý článek
 
Sukralóza

Sukralóza je z chemického hlediska trichlorderivátem fruktosylgalaktosidu, systematický název je 1,6-dideoxy-1,6-dichlor-β-D-fruktofuranosyl-4...

Celý článek
Stévie

Lístky stévie (Stévie rebaudiana Bertoni, známá také jako stévie sladká, stévie cukrová, sladká tráva nebo jako medové listy) obsahují přirozeně se...

Celý článek
Redukční dieta

Tyto diety se týkají lidí, kteří z jakýchkoliv příčin trpí nadváhou a je pro ně žádoucí svoji hmotnost snížit. Problémy s nadváhou se objevují u...

Celý článek
 
DiaChrom je bezlepkový

Sladidlo DiaChrom bylo otestováno Státním veterinárním ústavem Olomouc a bylo potvrzeno, že DiaChrom je bez lepku. Protokol o zkoušce ke stažení si...

Celý článek
DiaChrom je originál

Proč si můžeme dovolit tak odvážné tvrzení? DiaChrom obsahuje GTF faktor, který je výsledkem českého výzkumu. Účinnost GTF faktoru byla ověřena i...

Celý článek
Může DiaChrom ovlivňovat hladinu cukru v krvi?

Ano, může! Je to díky jeho unikátnímu složení. DiaChrom kromě sladící složky obsahuje i speciální komplex označovaný také jako glukózotoleranční...

Celý článek