DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Články

Co je DiaChrom a jak působí?

DiaChrom je nízkokalorické stolní sladidlo určené jako náhrada cukru ke slazení nápojů nebo k přípravě pokrmů. Jeho největší předností je, že vedle...

Celý článek
Jak pomáhá DiaChrom hubnout

Nadváha a obezita je velkým zdravotním problémem a odborníky je považována za rizikový faktor při vzniku celé řady závažných onemocnění. I samotná...

Celý článek

Projekt Hubnutí s Kerbetem

Projekt Hubnutí s Kerbetem Vám ukáže cestu, jak upravit svoji váhu a zlepšit si kondici. Nemusíte hladovět, trápit tělo ve fitcentru, stresovat se...

Celý článek
Cukr pod kontrolou

V posledních letech se prosazuje trend snižování příjmu jednoduchých cukrů v potravě a upřednostňuje se příjem sacharidů s nízkým glykemickým...

Celý článek
Cukrovka

Článek poskytuje zajímavé informace o historii objevu cukrovky, zabývá se podrobným popisem onemocnění, jeho projevy a diagnostikou a upozorňuje...

Celý článek
 
Úloha inzulínu

Na těchto stránkách se dozvíte, jak byl inzulín objeven, jaká je jeho úloha, jakým způsobem se inzulín v těle vytváří, jaká je jeho struktura a...

Celý článek
Glukózotoleranční faktor

Po objevení inzulínu a jeho zavedení do lékařské praxe se postupem času zjistilo, že ne vždy má působení inzulínu stejný fyziologický efekt. Od 50....

Celý článek
Chróm

Kovový chróm vyizoloval poprvé francouzský chemik L. N. Vaquelin v roce 1798 ze sibiřského minerálu krokoitu. Patří do VIB skupiny periodické...

Celý článek
 
Sladidla

Termín sladidla se váže na látky používané jako potraviny nebo pomocné a přídatné látky v potravinářství. Sladidla se rozdělují do dvou skupin:...

Celý článek
Aspartam

Aspartam byl náhodně objeven v roce 1965 při hledání léku na žaludeční vředy. Jedná se sice o syntetickou látku, ale na její přípravu se používají...

Celý článek
Aspartam - nejčastější dotazy

O aspartamu bylo napsáno mnoho účelových nesmyslů. Tento článek se snaží objektivně posoudit bezpečnost aspartamu a jeho rozkladných produktů pro...

Celý článek
 
Sukralóza

Sukralóza se vyrábí ze sacharózy náhradou tří hydoxylových skupin v molekule cukru za tři atomy chlóru. Sukralóza je velmi dobře rozpustná ve vodě,...

Celý článek
Stévie

Lístky stévie obsahují přirozeně se vyskytující se sladké sloučeniny - steviolové glykosidy, z nichž nejvýznamnější jsou Rebaudosidy A, B, C, D a E...

Celý článek
Redukční dieta

Tyto diety se týkají lidí, kteří trpí nadváhou a je pro ně žádoucí svoji hmotnost snížit. Problémy s nadváhou se objevují u mnoha lidí a nemusí být...

Celý článek
 
DiaChrom je bezlepkový

Sladidlo DiaChrom bylo otestováno Státním veterinárním ústavem Olomouc a bylo potvrzeno, že DiaChrom je bez lepku. Protokol o zkoušce ke stažení si...

Celý článek
DiaChrom je originál

Proč si můžeme dovolit tak odvážné tvrzení? DiaChrom obsahuje GTF faktor, který je výsledkem českého výzkumu. Účinnost GTF faktoru byla ověřena i...

Celý článek
Může DiaChrom ovlivňovat hladinu cukru v krvi?

Ano, může! Je to díky jeho unikátnímu složení. DiaChrom kromě sladící složky obsahuje i speciální komplex označovaný také jako glukózotoleranční...

Celý článek