Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách
 

DiaChrom sypký - který kdy použít

 
 

Univerzální použití pro kuchyňskou úpravu má stolní sladidlo DiaChrom sypký se sukralózou (červený). DiaChrom sypký (modrý) je sice chuťově vyváženější a lahodnější, nehodí se však na tepelnou úpravu těsta obsahujícího prášek do pečiva.

DiaChrom sypký

 

Vlastnosti sypké formy sladidla DiaChrom (červeného i modrého):

  • je třikrát sladší než cukr (např. místo 150 g cukru použijeme 50 g DiaChromu)
  • obsahuje o 70 % méně kalorií než cukr
  • kynuté buchty a koláče jsou vláčnější a tak brzy neokorají
  • sníh z bílků je hustší a tužší než při šlehání bílků s cukrem
  • zálivky do zeleninových salátů mají výraznější chuť

 

DiaChrom sypký (červený)

Použití:
Sladidlo lze použít ke slazení salátů, ovoce, krémů, pudinků, buchet, koláčů, cukroví dortů a rolád. Osladíte si čaj, kávu a ostatní teplé nebo studené nápoje. Lze ho použít i k běžnému zavařování, přípravě marmelád i sirupů.

Stabilita sladivosti:
Je stabilní i při vyšších teplotách, neztrácí sladivost v kombinaci s kypřidly (prášek do pečiva, soda...).

Chuťový profil:
DiaChrom se sukralózou má čistou sladkou chuť bez nepříjemných pachutí s pozdějším nástupem sladké chuti, která však v ústech déle přetrvává.

 

DiaChrom sypký (modrý)

Použití:
Sladidlo lze použít ke slazení salátů, ovoce, krémů, pudinků, kynutých buchet a koláčů, cukroví, dortů
a rolád, kde se nepoužívají kypřidla (prášek do pečiva, soda...). Osladíte si čaj, kávu a ostatní teplé nebo studené nápoje. Lze ho použít i k běžnému zavařování, přípravě marmelád i sirupů.

Stabilita sladivosti:
Ztrácí sladivost v kombinaci s kypřidly (prášek do pečiva, soda...).

Chuťový profil:
DiaChrom s aspartamem je chuťově nejvíce podobný cukru. Jeho sladká chuť je čistá, lahodná
a vyvážená bez nepříjemných pachutí a je tak plnohonotnou náhradou cukru.



DiaChrom sypký - který kdy použít

 

 

Zajímavé recepty

Baner pro články odkazující na recepty kategorie vánoce

Další články


Zavařování s DiaChromem

Poradíme vám, jak lze zavařovat i bez cukru. Nahraďte cukr sypkým nebo tabletovým sladidlem DiaChrom! Každý druh ovoce nebo zeleniny má své...

Celý článek