Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Nechutná ti bez cukru? Sáhni po DiaChromu a oslaď si bez výčitek!

Mnoho lidí po diagnóze cukrovky přestane sladit. Bojí se totiž o své zdraví a raději pijí kávu a čaj bez cukru. To je možné "zdravé", ale řekněme si to na rovinu, je to i odporně hořké. Naštěstí je tu sladidlo DiaChrom! Díky němu můžete na trpký život poustevníka zapomenout a sladit své nápoje stejně jako dřív!

Modrý DiaChrom obsahuje jako sladící složku aspartam, který má chuťový profil nejpodobnější cukru. Jeho chuť je čistá a lahodná bez nepříjemných pachutí a je tak plnohodnotná náhrada cukru. Hodí se jak na slazení jak kávy, tak různých druhů čaje nebo ovocných nápojů.

Chuťové srovnání cukru a modrého DiaChromu

 


DiaChrom se sukralózou

V červeném DiaChromu je sladící složkou sukralóza, která se dokonce vyrábí z cukru, ale má trochu jiný chuťový profil než cukr. Její chuť je také čistá a lahodná bez nepříjemných pachutí, ale vyznačuje se  pomalejším nástupem sladké chuti a jejím delším odezníváním.

 


DiaChrom se steviolglykosidy

Zelený DiaChrom má jako sladící složku extrakt z listů stévie, konkrétně steviloglykosid označovaný jako Rebaudosid A. Toto nové sladidlo má čistou sladkou chuť s pozdějším nástupem sladkosti a delším přetrvávajícím sladkým efektem. Výborně se hodí ke slazení ovocných a bylinkových čajů. Sladidla z rostliny stévie však mohou měnit, zvýrazňovat nebo posunovat přirozenou chuť potravin nežádoucím směrem. Například u přirozeně nahořklých surovin zvýrazní jejich hořkost, což se může projevit třeba u kávy oslazené steviolglykosidy. Chuť zůstane sladká, ale zvýrazní se i její hořkost.

Zelený DiaChrom má jako sladící složku extrakt z listů stévie, konkrétně steviloglykosid označovaný jako Rebaudosid A. Toto nové sladidlo má čistou sladkou chuť s pozdějším nástupem sladkosti a delším přetrvávajícím sladkým efektem. Výborně se hodí ke slazení ovocných a bylinkových čajů. Sladidla z rostliny stévie však mohou měnit, zvýrazňovat nebo posunovat přirozenou chuť potravin nežádoucím směrem. Například u přirozeně nahořklých surovin zvýrazní jejich hořkost, což se může projevit třeba u kávy oslazené steviolglykosidy. Chuť zůstane sladká, ale zvýrazní se i její hořkost.

 

Sladidlo DiaChrom může plnohodnotně nahradit cukry tam, kde je potřeba zachovat sladkou chuť potraviny při současném snížení celkové energetické hodnoty potraviny. Cca 4 tabletky denně DiaChromu jsou pro dospělého spotřebitele zcela bezpečné a tímto způsobem lze nahradit asi 20 gramů cukru denně, což je téměř 50 % doporučené dávky cukru.

DiaChrom má však ještě jednu výhodu. Nejen že si osladíte téměř bez kalorií, ale současně dostanete do těla i glukózotoleranční faktor, jehož účinnou složkou je trojmocný chróm. Chróm přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi! Stačí si jen vybrat z nabízených druhů dle Vaší chuti. DiaChrom seženete v lékárnách nebo si jej můžete objednat přímo u výrobce na www.drzdravicko.cz/produkty

 

Další články

Co je DiaChrom a jak působí?

Co dělat když mám zvýšený cukr v krvi

Recepty s DiaChromem