Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 943 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 36 g
Cukry 6 g
Tuky 8 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 3,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 450 g hladké mouky
  • 120 g Hery
  • 60 g polotučného mléka
  • 50 g DiaChromu sypkého (červený)
  • 1 prášek do pečiva

    nádivka:

  • 800 g jablek
  • 50 g DiaChromu sypkého (červený)
  • 30 g strouhanky
  • 30 g rozinek
  • 30 g sekaných vlašských ořechů
  • skořici

    na potření:

  • 1 vejce
Postup
  1. Do hladké mouky dáme DiaChrom, přidáme změklou Heru, vejce, prášek do pečiva a mléko
  2. Rukou vypracujeme vláčné těsto
  3. Těsto necháme uležet cca 30 min v chladu
  4. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince, nastrouháme na hrubém struhadle a slupku vyhodíme, pokud jsou jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme
  5. Těsto rozdělíme na dva díly a každý díl vyválíme do obdélníku
  6. Každý díl posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, osladíme DiaChromem, přidáme rozinky, nasekané ořechy a skořici
  7. Závin stočíme, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem
  8. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C cca 30 min
  9. Jakmile začne zlátnout, vyndáme štrůdl z trouby a necháme vychladnout