Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Jablečné pyré pečené

Jablečné pyré pečené Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 255 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 14 g
Cukry 9 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 1,4

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny
  • Jablka

Mezi pečeným a vařeným pyré je velký rozdíl – pečené obsahuje méně vody, takže je hustší, voňavější a také je chuťově výraznější, protože obsažený cukr do jisté míry karamelizuje.

 

Jablečné pyré používáme do těsta na lívance, různých moučníků, náplní ... Podle chuti můžeme dosladit DiaChromem tabletovým nebo sypkým.

 

Postup
  1. Jablíčka důkladně omyjeme, rozřízneme napůl a nožem odstraníme stopky, bubáky a jadřince
  2. Půlky jablíček položíme na plech vyložený pečicím papírem rozříznutou částí dolů
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 185 °C – horkovzduch přibližně 20 min nebo dokud nejsou po propíchnutí špejlí zcela měkká
  4. Po vyndání z trouby opatrně odstraníme slupku pomocí špejle nebo vidličky, abychom se nespálili, pokud jsou horké, jde to jednoduše
  5. Dužinu z pekáče přendáme lžící do mixéru (doslazovat můžeme až při zpracování do receptu) a rozmixujeme dohladka
  6. Jablečné pyré dále zpracováváme podle receptu
  7. V lednici vydrží 2 – 3 dny, pro delší skladování zamrazíme nebo rozdělíme do skleniček a sterilujeme přibližně 30 minut při 85 °C
  8. Sklenice vyndáme, opatrně obrátíme dnem vzhůru a pokládáme na prostřenou utěrku
  9. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  10. Uchováváme na chladném a temném místě