Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Jablečný perník

Jablečný perník
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1264 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 34 g
Cukry 6 g
Tuky 17 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 3,4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g jablečného pyré nebo na jemno nastrouhaných jablek
  • 100 ml oleje
  • 100 ml polotučného mléka
  • 70 g DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
  • 40 g kakaa
  • 2 vejce
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička perníkového koření

     Čokoládová poleva:

  • 100 g hořké čokolády na vaření
  • 50 g  másla
Postup
  1. Smícháme suché ingredience
  2. Přidáme olej, mléko, vejce a jablečné pyré
  3. Vše pořádně promícháme
  4. Těsto nalejeme na plech vyložený pečicím papírem
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 - 20 minut, hotový moučník poznáme, když do něj zapíchneme špejli a těsto se na ni nelepí
  6. Po upečení perník vyndáme a necháme vychladnout
  7. Připravíme si polevu z másla a nalámané čokolády, pomalu zahřejeme a mícháme tak dlouho, až se nám vytvoří hladká čokoládová poleva
  8. Perník ozdobíme polevou

 

Perník je výborný a vláčný. Můžeme ho potřít i nějakým pikantním džemem nebo marmeládou (rybízovou, meruňkovou, citrusovou ...). Pokud použijeme citrusovou, ozdobíme ho citrusovou kůrou a rázem z "obyčejného perníku" máte moučník pro slavnostní příležitost.