Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Perníčky s bílkovou polevou

Perníčky s bílkovou polevou
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1285 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 53 g
Cukry 6 g
Tuky 7 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 5,3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 325 g hladké mouky
  • 50 g medu
  • 40 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou (červený)
  • 30 g másla
  • 2 vejce
  • 1/4 balíčku perníkového koření
  • 1 lžičku jedlé sody
  • kakao na dobarvení

Na potření:

  • 1 vejce

Na bílkovou polevu:

  • 1 bílek
  • 40 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • citrónovou šťávu
Postup
  1. Vyšleháme vejce se sladidlem DiaChrom
  2. Opatrně si rozpustíme máslo s medem a za občasného míchání necháme vychladnout
  3. Obě směsi smícháme dohromady a lehce prošleháme
  4. Připravíme si všechny sypké suroviny a alespoń jednou řádně promícháme a prosejeme
  5. Vše spojíme a vypracujeme hladké těsto, mělo by mít polotuhou konzistenci
  6. Těsto zabalíme do fólie a dáme uležet do druhého dne do lednice
  7. Odpočinuté těsto propracujeme, vyválíme plát cca 0,5 cm silný a vykrajujeme libovolné tvary
  8. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 10 - 12 min podle velikosti
  9. Hotové perníčky ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem
  10. Vychladlé a odpočinuté perníčky zdobíme bílkovou polevou
  11. Polevu připravíme z bílku, sladidla DiaChrom a citrónové šťávy, vyšleháme ji do hladké hmoty

Poznámka:
Recept inspirován kuchařkou Cesta z těsta od Petry Burianové


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!