Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Kokosové hvězdičky

Kokosové hvězdičky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1957 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 45 g
Cukry 18 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g studeného másla
  • 30 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 2 žloutky

Kokosová hmota:

  • 200 g sušeného mléka
  • 100 g přesátého mletého kokosu
  • 100 g másla
  • 120 g medu
  • 65 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 1 bílek

Na slepení:

  • 50 g meruňkového džemu
Postup
  1. Prosejeme si mouku, přidáme sladidlo DiaChrom, na kousky nakrájené nebo nastrouhané máslo a rychle ho zapracujeme do sypké směsi
  2. Do vzniklé drobenky přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto
  3. Těsto zabalíme do fólie a dáme uležet nejméně 1 hodinu nebo do druhého dne do lednice
  4. Odpočinuté těsto propracujeme, vyválíme plát cca 0,3-0,5 cm silný a vykrajujeme hvězdičky
  5. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 10 - 12 min podle velikosti
  6. Po upečení necháme vychladnout
  7. Připravíme si kokosovou hmotu: smícháme všechny suroviny a nakonech přidáváme postupně med, hmotu podsypáváme sušeným mlékem.Vyválíme plát cca 0,3-0,5 cm silný a vykrajujeme hvězdičky. U některých můžete vykrojit uprostřed kolečko, pokud chcete docílit zasněženého efektu, lehce potřeme hvězdičku vodou a posypeme mletým kokosem.
  8. Upečené hvězdičky slepujeme džemem s hvězdičkami nepečenými.

Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!