Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Česnekový naan

Česnekový naan Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 392 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 14 g
Cukry 6 g
Tuky 3 g
Vláknina 0 g

Výměnné jednotky 1,4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 310 g hladké nebo chlebové mouky
  • 255 ml vlažné vody
  • 30 ml olivového oleje
  • 10 g soli
  • 6 g instantního sušeného droždí 
  • 5 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou 
  • 4 větší stroužky česneku (cca 30g)
Postup
  1. Mouku, sůl, sladidlo DiaChrom a droždí smícháme dohromady.
  2. Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek a vše promícháme. 
  3. Přidáme tolik vlažné vody, aby vzniklo lehce lepivé těsto.
  4. Vypracujeme hladké těsto, mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu odležet.
  5. Pracovní plochu lehce posypeme moukou, odpočinuté těsto na ni vyklopíme a rozdělíme na 6 stejně velkých dílů. Z každého dílu uděláme bochánek a z něho pomocí válečku vyválíme kruh.
  6. Pečeme na suché nepřilnavé pánvi 2 - 3 minuty z každé strany. 
Podáváme s trochou hummusu nebo ho můžeme případně použít jako přílohu. Dobrou chuť! 

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz