Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 535 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 16 g
Cukry 4 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 1,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny


Rajčatová omáčka:

  • 750 ml rajčatové omáčky San Fabio 
  • 240 g vařené čočky
  • 50 g mražené francouzské zeleniny
  • 50 g cibule
  • 15 ml olivového oleje 
  • 14 g česneku (2 stroužky) 
  • 5 g sypkého sladidla DiaChrom

Dle chuti:

  • sušené italské bylinky
  • sůl a pepř

Houbová omáčka:

  • 250 ml smetany 12%
  • 100 g špenátu 
  • 100 g žampiónů
  • 15 ml olivového oleje 
  • dle chuti:
  • sůl a pepř
  • sójová omáčka
  • lahůdkové droždí 
  • česnekový prášek 

Ostatní:

  • 250 g plátů na lasagne Panzani 
  • 100 g sýra eidam 30%
Postup
  1. Cibuli a česnek nakrájíme, pár minut restujeme a poté přidáme francouzskou zeleninu.
  2. Přidáme čočku a zbývající ingredience. Promícháme, necháme omáčku chvíli povařit a dáme stranou.
  3. Osmahneme žampiony, přidáme smetanu, koření, špenát a necháme chvilku povařit.
  4. Předehřejeme troubu na 200°C a začneme vrstvit lasagne: Nejprve na dno zapékací mísy nalijeme trochu rajčatové omáčky, poté přidáme pláty lasagní, omáčku, lasange, houbovou omáčku, pláty lasagní atd., zakončíme houbovou omáčkou a strouhaným sýrem.
  5. Pečeme cca 30 min.

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz