Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

České buchty

České buchty
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1210 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 35 g
Cukry 2 g
Tuky 13 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 350 g hladké mouky
  • 150 g celozrnné mouky 
  • 260 ml mandlového mléka 
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou 
  • 130 g másla 
  • 7 g sušeného droždí
  • 10 g skořice
  • Pár kapek vanilkové esence  
  • Špetka soli

Náplň:

  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 15 g sypkého sladidla DiaChrom
  • 2 žloutky
  • 20 g rozpuštěného či změklého másla
  • špetku soli

  • 15 ml oleje na vymazání formy
Postup
  1. Rozmícháme si droždí s trochou vlažného mléka a trochou DiaChromu a necháme vzejít kvásek.
  2. Do robota pak přidáme všechny ostatní ingredience, zbytek mléka a DiaChromu, kvásek, promícháme a necháme na teplém místě cca 90 minut kynout.
  3. Náplň vytvoříme tak, že si rozmixujeme tvaroh s žloutky, Diachromem, máslem a špetkou soli.
  4. Těsto rozdělíme na 20 stejně velkých kusů. uděláme v ruce čtvereček, dáme cca lžičku nebo dvě naší náplně, spojíme rohy, ucpeme všechny mezery a dáme do předem vymazaného pekáčku. Nezapomeneme potřít buchty po stranách trochou oleje, aby se nám neslepily.
  5. Buchty necháme ještě chvilku kynout, zatímco si předehřejeme troubu na 180°C. Poté pečeme tak 30 - 40 minut a necháme vychladnout.

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz