Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Dýňový kompot

Dýňový kompot Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 63 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 4 g
Cukry 2 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 0,4

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny
  • 3 kg dýně
  • 1,5 l vody
  • 25 g DiaChromu sypkého
  • 3 lžičky kyseliny citronové
  • 3-4 lžičky ananasového aroma
Postup
  1. Dýni očistíme, opláchneme a necháme okapat
  2. Nakrájíme ji na kostičky a dáme do velké nádoby
  3. Přidáme vodu, DiaChrom, kyselinu citrónovou, ananasové aroma, zamícháme a necháme stát asi 2 hodiny
  4. Připravenou směs přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání než začne dýně sklovatět
  5. Naplníme do čistých, sterilních a suchých sklenic a uzavřeme víčkem
  6. Sterilujeme asi 20 minut při 85 °C
  7. Sklenice vyndáme, opatrně obrátíme dnem vzhůru a pokládáme na prostřenou utěrku
  8. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  9. Uchováváme na chladném a temném místě

DiaChrom - který kdy použít