Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Krtkův dort

Krtkův dort Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 836 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 25 g
Cukry 6 g
Tuky 10 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,5

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 350 ml mandlového mléka
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 60 g kokosového oleje
  • 40 g kakaa
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

 

Náplň

  • 3 banány (300 g)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky sypkého sladidla DiaChrom
  • lžička vanilkové esence
  • hořká čokoláda
  • Dr. Oetker Smeta-fix

 

Postup
  1. Smícháme všechny suroviny včetně mléka a rozpuštěného kokosového oleje, nalijeme do formy a dáme péct na 180°C cca 25 minut. Špejlí ověříme, jestli je těsto hotové.
  2. Korpus necháme vychladnout, po té ho vydlabeme a rozdrobené těsto si dáme stranou.
  3. Nakrájíme si banány a dáme je na korpus.
  4. Do misky si dáme vychlazené kokosové mléko (minimálně pár hodin by mělo být v lednici). Z plechovky použijeme jen tu tuhou část. Přidáme sladidlo DiaChrom, ztužovač šlehačky, vanilkovou esenci a vyšleháme.
  5. Smícháme s nastrouhanou čokoládou a opatrně dáme na korpus, který posypeme nadrobeným těstem a dáme vychladit do lednice.

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz