Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Proteinové bagely

Proteinové bagely
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 923 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 37 g
Cukry 2 g
Tuky 2 g
Vláknina 5 g

Výměnné jednotky 3,7

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny

Ingredience: na 8 větších bagelů 

  • 500 g celozrnné mouky 
  • 400 g řeckého jogurtu 
  • 75 g slunečnicového proteinu (nemusí být) 
  • 1 balení prášku do pečiva 
  • 2 lžičky soli
  • 4 g Diachromu sypkého 

 

Na potření:

  • 4 lžíce teplé vody 
  • 1 lžíce čekankového sirupu 
  • Semínka a sůl dle chuti 
Postup
  1. Všechny suché ingredience smícháme, přidáme jogurt hněteme těsto. 
  2. Těsto rozdělíme na  částí a každou vytvarujeme do tvaru bagelu. (Uděláme kuličku, placku, uprostřed propíchneme např. čínskou hůlkou a zatočíme)
  3. Potřeme vodou s čekankovým sirupem a posypeme semínky a solí. 
  4. Pečeme na 200°C cca 30 minut.

 


Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz