Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Sladký kečup Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 152 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 8 g
Cukry 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 0,8

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Sladký kečup

Suroviny
  • 2 kg rajčat
  • 250 g cibule
  • 250 g kapie
  • 250 g jablek
  • 70 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 1,5 lžíce soli
  • 150 ml octa
  • stroužek česneku
  • 10 ks hřebíčku
  • 10 ks nového koření
  • 3 bobkové listy
Postup
  1. Rajčata a jablka přebereme, odstraníme stopky, opláchneme a necháme okapat
  2.  Rajčata pokrájíme na čtvrtky
  3. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky (čím tvrdší jsou jablka, tím menší kousky)
  4. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji zhruba na osminky
  5. Zeleninu a jablka vložíme do většího hrnce, přidáme ostatní ingredience a dusíme za stálého míchání dokud zelenina nezměkne, asi půl hodiny.
  6. Směs propasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme, vrátíme do hrnce a bez poklice dusíme do požadované hustoty
  7. Ještě horké plníme do čistých, sterilních a suchých sklenic, ihned uzavřeme víčkem, opatrně obrátíme dnem vzhůru a položíme na prostřenou utěrku.
  8. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  9. Uchováváme na chladném a temném místě

DiaChrom - který kdy použít