DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Sladký kečup


Sladký kečup
Suroviny

2 kg rajčat, 250 g cibule
250 g kapie, 250 g jablek
70 g DiaChrom sypký
1,5 lžíce soli, 150 ml octa
stroužek česneku, 10 ks hřebíčku
10 ks nového koření, 3 bobkové listy

Postup

Rajčata a jablka omyjte a zbavte stopky. Rajčata pokrájejte na čtvrtky, jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na kostky (čím tvrdší jsou jablka, tím menší kousky). Oloupané cibule nakrájejte zhruba na osminky. Ve větším hrnci duste za stálého míchání zeleninu i jablka se všemi ingrediencemi, dokud zelenina nezměkne, ale nejméně půl hodiny. Pak směs protlačte přes cedník, rozmixujte, vraťte do hrnce a bez poklice duste do požadované hustoty. Hotový kečup můžete dosladit DiaChromem či dosolit podle vlastní chuti. Naplňte jim horké čisté suché láhve (třeba ty od kečupu), zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vystydnout. Pro jistotu můžete 20 minut sterilovat.

Výživové hodnoty ve 100 g:
Energie: 152 kJ,
Bílkoviny: 1 g,
Sacharidy: 8 g,
Cukry: 3 g,
Tuky: 0 g,
Vláknina: 2 g