Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Sýrové preclíky

Sýrové preclíky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1012 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 43 g
Cukry 0 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,3

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny

Těsto: 

  • 450 g hladké mouky 
  • 250 ml teplé vody 
  • 15 g Diachromu sypkého 
  • 2 lžičky soli
  • 20 g  másla 
  • 7 g sušeného droždí 

Na vaření preclíků:

  • Litr vody 
  • 50 g jedlé sody

Na ozdobu:

  • 50 g strouhané mozzarelly 

 

Postup
  1. Všechny suché ingredience smícháme, přilijeme vodu a hněteme těsto. Na závěr přidáme rozpuštěné máslo. 
  2. Mísu překryjeme utěrkou a ponecháme kynout po dobu cca hodinu.  
  3. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné kuchyňské lince, rozdělíme na 8 částí a každou vytvarujeme do tvaru preclíku (když budete šikovnější než já, určitě se Vám to povede ?). 
  4. Preclíky dáme vařit po jednom na cca 30 sekund do vody s jedlou sodou.
  5. Poté je dáme na vymazaný plech a posypeme sýrem. Pečeme na 200°C cca 20 minut. 

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz