Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Banánový perník

Banánový perník
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1124 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 42 g
Cukry 9 g
Tuky 8 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,2

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny

Těsto

  • 400 g hladké mouky 
  • 3 banány
  • 25 g DiaChrom 
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 50 g másla 
  • 40 g lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 lžíce perníkového koření 
  • Lžička vanilkové esence 
  • Lžička citronové esence 

Na ozdobu

  • cca 50 g marmelády dle chuti 
  • 80 g hořké čokolády 
  • 30 g Lotus Biscoff pomazánky 
  • 20 g kokosu
Postup
  1. Rozmixujeme banány s mlékem, DiaChromem a rozehřátým máslem. Smícháme v misce s ostatními ingrediencemi, nalijeme do formy a dáme péct na 180°C cca 30 minut. Špejlí ověříme, jestli je těsto hotové.
  2. Perník necháme chvilku vychladnout vychladnout, po té ho pomažeme marmeládou.
  3. Rozehřejeme si čokoládu s lotusovou pomazánkou.
  4. Perník polejeme čokoládou, posypeme kokosem, a dáme někam do chladu, aby čokoláda trochu ztuhla.

 


Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz