Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Kulajda

Kulajda
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 273 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 7 g
Cukry 1 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 0,8
Suroviny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 350 g brambor
  • 125 ml smetany na vaření (12%)
  • 125 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 15 g sladidla DiaChrom (sypkého modrého)
  • 2 hrsti sušených hřibů
  • 2 vrchovaté lžíce čerstvého kopru nebo 2 lžíce sterilovaného kopru
  • špetka kmínu
  • sůl
  • ocet podle chuti
  • vejce
Postup
  1. Houby vložíme do připraveného hrnce a zalejeme 1 litrem zeleninového vývaru.
  2. Chvíli povaříme a pak přisypeme kmín a nakrájené brambory. Vaříme, až jsou brambory skoro měkké, trvá to asi 15 minut.
  3. Ve smetaně na vaření rozkvedláme mouku, za stálého míchání vlejeme do polévky. Chvíli povaříme.
  4. Přidáme zakysanou smetanu, prohřejeme a přidáme kopr.
  5. Dochutíme solí, sladidlem DiaChrom a octem.
  6. Při podávání vkládáme do každé porce polévky jedno vařené nebo zastřené vejce.

Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!