Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Panna cotta

Panna cotta
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 842 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 8 g
Cukry 4 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 0,8
Suroviny

 

  • 500 ml 30% smetany ke šlehání
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 5 plátků jedlé želatiny
  • vanilkový lusk

Jahodový přeliv:

  • 300 g jahod
  • 5 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • limetková šťáva
  • meduňkové nebo mátové lístky
Postup
  1. Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. 
  2. Smetanu, sladidlo DiaChrom a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně.
  3. Směs nalejeme do servírovacích mističek, které pak umístíme do ledničky minimálně na 4-5 hodin.
  4. Jahodový přeliv: jahody rozmačkáme, lehce rozvaříme a přidáme sladidlo DiaChrom a trochu limetkové šťávy. Jahodovým přelivem přelijeme ztuhlou panna cottu, dozdobíme kouskem jahody a lístkem máty nebo meduňky.

Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!