Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Třešňový kompot

Třešňový kompot Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 250 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 14 g
Cukry 9 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 1,4

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny
  • 2,5 kg třešní
  • 1 l vody
  • 130 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
Postup
  1. Vodu krátce povaříme s DiaChromem dokud se sladidlo nerozpustí
  2. Vyzrálé pevné třešně přebereme, odstraníme stopky, opláchneme a necháme okapat
  3. Očištěné třešně nasypeme do sklenic, zalijeme teplým nálevem a uzavřeme víčkem
  4. Sterilujeme asi 25 minut při 85 °C
  5. Sklenice vyndáme, opatrně obrátíme dnem vzhůru a pokládáme na prostřenou utěrku
  6. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  7. Uchováváme na chladném a temném místě

DiaChrom - který kdy použít