Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Borůvková marmeláda
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 445 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 25 g
Cukry 6 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 2,5

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Borůvková marmeláda

Suroviny
  • 1 kg borůvek
  • 170 g DiaChromu sypkého
  • 20 g Gelfixu extra
Postup
  1. Borůvky omyjeme a očistíme
  2. Rozmačkané borůvky dáme do kastrůlku, přidáme balíček Gelfixu extra s 1 polévkovou lžící DiaChromu a za stálého míchání přivedeme k varu
  3. Přisypeme zbytek DiaChromu, stále mícháme, povaříme asi 1 minutu a odstavíme
  4. Ještě horké plníme do čistých, sterilních a suchých sklenic, ihned uzavřeme víčkem, opatrně obrátíme dnem vzhůru a položíme na prostřenou utěrku
  5. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  6. Uchováváme na chladném a temném místě

DiaChrom - který kdy použít