Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Malinový kompot


Malinový kompot Vhodné pro diabetiky
Suroviny

2 kg malin
1 l vody
130 g DiaChromu sypkého
kyselina citronová

Postup

Opláchnuté maliny rozdělte do sklenic a setřepejte, aby se jich tam vešlo co nejvíc a neplavaly jen nahoře. Svařte vodu s DiaChromem a kyselinou citronovou dle chuti. Tímto nálevem zalijte maliny a sterilujte zhruba 10 minut při teplotě 85 °C. Zavařené maliny opatrně zchlaďte, aby příliš nezměkly.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 167 kJ,
Bílkoviny: 1 g,
Sacharidy: 12 g,
Cukry: 3 g,
Tuky: 0 g,
Vláknina: 4 g,
Výměnné jednotky: 1,2