Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Malinový kompot Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 167 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 12 g
Cukry 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 1,2

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Malinový kompot

Suroviny
  • 2 kg malin
  • 1 l vody
  • 130 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • kyselina citronová
Postup
  1. Vodu krátce povaříme s DiaChromem a kyselinou citrónovou dokud se sladidlo nerozpustí
  2. Vyzrálé pevné maliny přebereme, odstraníme stopky, opláchneme a necháme okapat
  3. Očištěné maliny nasypeme do sklenic, zalijeme teplým nálevem a uzavřeme víčkem
  4. Sterilujeme asi 10 minut při 85 °C
  5. Sklenice vyndáme, opatrně obrátíme dnem vzhůru a pokládáme na prostřenou utěrku
  6. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  7. Uchováváme na chladném a temném místě

DiaChrom - který kdy použít