Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Hruškový kompot Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 216 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 13 g
Cukry 8 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 1,3

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Hruškový kompot

Suroviny
  • 3 kg hrušek
  • 1 l vody
  • 100 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • kyseliny citronové
Postup
  1. Vodu krátce povaříme s DiaChromem a kyselinou citrónovou dokud se sladidlo nerozpustí
  2. Vyzrálé pevné hrušky přebereme, odstraníme stopky, opláchneme a necháme okapat
  3. Oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a co nejrychleji vložíme do studené vody s trochou kyseliny citronové (nebo octa), aby nezhnědly
  4. Připravené hrušky naskládáme do sklenic, zalijeme teplým nálevem a uzavřeme víčkem
  5. Sterilujeme asi 20-30 minut při 85 °C (záleží na tvrdosti hrušek)
  6. Sklenice vyndáme, opatrně obrátíme dnem vzhůru a pokládáme na prostřenou utěrku
  7. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  8. Uchováváme na chladném a temném místě

DiaChrom - který kdy použít