DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Hruškový kompot


Hruškový kompot
Suroviny

3 kg hrušek
1 l vody
100 g DiaChrom sypký
kyselina citronová

Postup

Opláchnuté hrušky oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a co nejrychleji vložte do studené vody s trochou kyseliny citronové (nebo octa), aby nezhnědly. Po chvíli je vyjměte naskládejte do čistých suchych sklenic a zalijte teplým nálevem, který se připraví svařením vody s DiaChromem a kyselinou citronovou dle chuti. Po uzavření sterilujte 20 - 30 minut při 85 °C. Nejsou-li hrušky příliš tvrdé, může být doba sterilizace kratší.

Výživové hodnoty ve 100 g:
Energie: 216 kJ,
Bílkoviny: 0 g,
Sacharidy: 13 g,
Cukry: 8 g,
Tuky: 0 g,
Vláknina: 2 g