Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Papriky na kyselo


Papriky na kyselo Vhodné pro diabetiky
Suroviny

2 kg paprik, 2 l vody
125 ml octa
28 tablet DiaChromu
1 menší cibule, špetka pepře
1 lžička deka, 1 lžička soli
2 bobkové listy, 4 ks nového koření
100 ml slunečnicového oleje
hořčičné semínko

Postup

Papriky opláchněte, osušte, zbavte stopek a jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Ty narovnejte do sklenic, máte-li různobarevné, můžete střídat barevné vrstvy. Na nálev smíchejte všechny ingredience a dejte vařit kromě cibule, kterou oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte ke konci. Nálev ještě chvíli povařte, sceďte a pak jim zalijte paprikové proužky ve sklenicích. Zavíčkujte a sterilujte asi 20 minut při teplotě 85 °C.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 144 kJ,
Bílkoviny: 0 g,
Sacharidy: 3 g,
Cukry: 2 g,
Tuky: 2 g,
Vláknina: 1 g,
Výměnné jednotky: 0,3