Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Papriky na kyselo Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 144 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 3 g
Cukry 2 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 0,3

Papriky na kyselo

Suroviny

2 kg paprik, 2 l vody
125 ml octa
28 tablet DiaChromu
1 menší cibule, špetka pepře
1 lžička deka, 1 lžička soli
2 bobkové listy, 4 ks nového koření
100 ml slunečnicového oleje
hořčičné semínko

Postup

Papriky opláchněte, osušte, zbavte stopek a jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Ty narovnejte do sklenic, máte-li různobarevné, můžete střídat barevné vrstvy. Na nálev smíchejte všechny ingredience a dejte vařit kromě cibule, kterou oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte ke konci. Nálev ještě chvíli povařte, sceďte a pak jim zalijte paprikové proužky ve sklenicích. Zavíčkujte a sterilujte asi 20 minut při teplotě 85 °C.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.


DiaChrom - který kdy použít