Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Kynutý perník

Kynutý perník
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1030 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 22 g
Cukry 4 g
Tuky 9 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 2,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 500 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 40 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 20 g kvasnic
  • 5 g perníkového koření
  • 1/2 l mléka
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • sůl

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do hrnečku dáme teplejší mléko, přidáme trochu mouky, špetku soli, kvasnice, osladíme DiaChromem a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, přidáme vejce, žloutky, máslo, sladidlo DiaChrom, perníkové koření a kvásek. Těsto mísíme a dle potřeby přilíváme mléko. Až je těsto dobře vymísené do hladka, přikryjeme ho ubrouskem a dáme vykynout na teplé místo. Vykynuté těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a urovnáme.
Pečeme ve vyhřáté troubě.


Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz