Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Kynutý perník


Kynutý perník
Suroviny

500 g polohrubé mouky
80 g másla
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
20 g kvasnic
5 g perníkového koření
1/2 l mléka
1 vejce
2 žloutky
sůl

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do hrnečku dáme teplejší mléko, přidáme trochu mouky, špetku soli, kvasnice, osladíme DiaChromem a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, přidáme vejce, žloutky, máslo, DiaChrom, perníkové koření a kvásek. Těsto mísíme a dle potřeby přilíváme mléko. Až je těsto dobře vymísené do hladka, přikryjeme ho ubrouskem a dáme vykynout na teplé místo. Vykynuté těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a urovnáme.
Pečeme ve vyhřáté troubě.

Ve 100 g:
Energie: 1030 kJ,
Bílkoviny: 8 g,
Sacharidy: 22 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 9 g,
Vláknina: 3 g,
Výměnné jednotky: 2,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít