DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Kynutý perník


Kynutý perník
Suroviny

500 g polohrubé mouky
40 g (3 a 1/2 PL) DiaChromu
5 g perníkového koření
20 g kvasnic, sůl
1 vejce, 2 žloutky
80 g másla
1/2 l mléka

Postup

Do hrnečku dáme teplejší mléko, přidáme trochu mouky, špetku soli, kvasnice, osladíme DiaChromem a necháme vyky-nout. Do mísy dáme mouku, přidáme vejce, žloutky, máslo, DiaChrom, perníkové koření a kvásek. Těsto mísíme a dle potřeby přilíváme mléko. Až je těsto dobře vymísené do hladka, přikryjeme ho ubrouskem a dáme vykynout na teplé místo. Vykynuté těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a urovnáme. Pečeme ve vyhřáté troubě.

Výživové hodnoty ve 100 g:
Energie: 1030 kJ,
Bílkoviny: 8 g,
Sacharidy: 22 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 9 g,
Vláknina: 3 g