Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Celozrnný koláč

Celozrnný koláč
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 850 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 22 g
Cukry 4 g
Tuky 9 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 2,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 340 g celozrnné pšeničné mouky
  • 150 g slunečnicových semínek
  • 80 g másla
  • 30 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 3 dcl polotučného mléka
  • 2 polotučné tvarohy
  • 1 vejce
  • 4 jablka
  • 1 prášek do pečiva

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Mouku smícháme s máslem a cukrem. Poté přidáme mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech, který jsme předtím vyložili pečícím papírem. Na těsto rozetřeme tvaroh, který jsme rozmíchali s vajíčkem a 0,5 dl mléka. Na tvaroh dáme na tenké plátky nakrájená jablka a posypeme slunečnicovými semínky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!