Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Celozrnný koláč
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 850 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 22 g
Cukry 4 g
Tuky 9 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 2,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Celozrnný koláč

Suroviny

340 g celozrnné pšeničné mouky
150 g slunečnicových semínek
80 g másla
30 g DiaChromu sypkého se sukralózou
3 dcl polotučného mléka
2 polotučné tvarohy
1 vejce
4 jablka
1 prášek do pečiva

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Mouku smícháme s máslem a cukrem. Poté přidáme mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech, který jsme předtím vyložili pečícím papírem. Na těsto rozetřeme tvaroh, který jsme rozmíchali s vajíčkem a 0,5 dl mléka. Na tvaroh dáme na tenké plátky nakrájená jablka a posypeme slunečnicovými semínky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.


DiaChrom - který kdy použít