Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 1200 kJ |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 33 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 15 g |
Vláknina | 4 g |
Výměnné jednotky | 3,3 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
200 g špaldové mouky
200 g ovesných vloček
50 g borůvek
50 g jahod
20 g DiaChromu sypkého se sukralózou
2 dcl mléka
1 dcl oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
máslo na vymazání formy
Ostatní:
kokos
skořice
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Do vyšší nádoby si rozklepeme 3 vajíčka, přidáme DiaChrom, mléko, prášek do pečiva a olej. Společně vše vyšleháme. Potom do směsi lehce vmícháme špaldovou mouku a ovesné vločky. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo do dortové formy vymazané máslem. Na bublaninu naskládáme ovoce podle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Na závěr lehce poprášíme kokosem a skořicí.