Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Bublanina
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1200 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 33 g
Cukry 2 g
Tuky 15 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 3,3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Bublanina

Suroviny

200 g špaldové mouky
200 g ovesných vloček
50 g borůvek
50 g jahod
20 g DiaChromu sypkého se sukralózou
2 dcl mléka
1 dcl oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
máslo na vymazání formy

Ostatní:
kokos
skořice

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do vyšší nádoby si rozklepeme 3 vajíčka, přidáme DiaChrom, mléko, prášek do pečiva a olej. Společně vše vyšleháme. Potom do směsi lehce vmícháme špaldovou mouku a ovesné vločky. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo do dortové formy vymazané máslem. Na bublaninu naskládáme ovoce podle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Na závěr lehce poprášíme kokosem a skořicí.


DiaChrom - který kdy použít