DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Bublanina


Bublanina
Suroviny

200 g špaldové mouky
200 g ovesných vloček
2 dcl mléka, 1 dcl oleje
3 vejce, 1 prášek do pečiva
20 g (2 PL) DiaChrom se sukralózou
máslo na vymazání formy
kokos, skořice
50 g jahod
50 g borůvek

Postup

Do vyšší nádoby si rozklepeme 3 vajíčka, přidáme DiaChrom, mléko, prášek do pečiva a olej. Společně vše vyšleháme. Potom do směsi lehce vmícháme špaldovou mouku a ovesné vločky. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo do dortové formy vymazané máslem. Na bublaninu naskládáme ovoce podle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Na závěr lehce poprášíme kokosem a skořicí.

Výživové hodnoty ve 100 g:
Energie: 1200 kJ,
Bílkoviny: 8 g,
Sacharidy: 33 g,
Cukry: 2 g,
Tuky: 15 g,
Vláknina: 4 g