Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Bublanina

Bublanina
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1200 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 33 g
Cukry 2 g
Tuky 15 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 3,3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 200 g špaldové mouky
  • 200 g ovesných vloček
  • 50 g borůvek
  • 50 g jahod
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 2 dcl mléka
  • 1 dcl oleje
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • máslo na vymazání formy

Ostatní:

  • kokos
  • skořice

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do vyšší nádoby si rozklepeme 3 vajíčka, přidáme sladidlo DiaChrom, mléko, prášek do pečiva a olej. Společně vše vyšleháme. Potom do směsi lehce vmícháme špaldovou mouku a ovesné vločky. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo do dortové formy vymazané máslem. Na bublaninu naskládáme ovoce podle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut. Na závěr lehce poprášíme kokosem a skořicí.


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!