Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Jablečný závin


Jablečný závin
Suroviny

1 kg jablek
250 g pomazánkového másla
250 g polohrubé mouky
100 g rozinek
60 g strouhanky
50 g másla
25 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
1 dcl smetany
skořice
ořechy

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Pomazánkové máslo smícháme s moukou, vypracujeme vláčné těsto a rozdělíme na 2 díly. Z každého dílu vyválíme slabý plát, který posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme DiaChromem, skořicí a přidáme rozinky a strouhané ořechy. Potom těsto zavineme, položíme na vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě. Před dopečením závinu ještě několikrát potřeme smetanou.

Ve 100 g:
Energie: 913 kJ,
Bílkoviny: 3 g,
Sacharidy: 28 g,
Cukry: 9 g,
Tuky: 11 g,
Vláknina: 3 g,
Výměnné jednotky: 2,8

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít