Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Jablečný závin
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 913 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 28 g
Cukry 9 g
Tuky 11 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 2,8

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Jablečný závin

Suroviny

1 kg jablek
250 g pomazánkového másla
250 g polohrubé mouky
100 g rozinek
60 g strouhanky
50 g másla
25 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
1 dcl smetany
skořice
ořechy

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Pomazánkové máslo smícháme s moukou, vypracujeme vláčné těsto a rozdělíme na 2 díly. Z každého dílu vyválíme slabý plát, který posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme DiaChromem, skořicí a přidáme rozinky a strouhané ořechy. Potom těsto zavineme, položíme na vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě. Před dopečením závinu ještě několikrát potřeme smetanou.


DiaChrom - který kdy použít