Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Jablečný závin

Jablečný závin
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 913 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 28 g
Cukry 9 g
Tuky 11 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 2,8

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 1 kg jablek
  • 250 g pomazánkového másla
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g rozinek
  • 60 g strouhanky
  • 50 g másla
  • 25 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 1 dcl smetany
  • skořice
  • ořechy

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Pomazánkové máslo smícháme s moukou, vypracujeme vláčné těsto a rozdělíme na 2 díly. Z každého dílu vyválíme slabý plát, který posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme sladidlem DiaChrom, skořicí a přidáme rozinky a strouhané ořechy. Potom těsto zavineme, položíme na vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě. Před dopečením závinu ještě několikrát potřeme smetanou.


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!