Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Babiččina bábovka
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1068 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 31 g
Cukry 4 g
Tuky 11 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 3,1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Babiččina bábovka

Suroviny

120 g hrubé mouky
6 vajec
40 g DiaChromu sypkého (červeného nebo modrého)
30 g hrozinek
50 g hořké čokolády
30 g mandlí
šťáva a kůra z 1/2 citrónu

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Vejce utřeme s DiaChromem, strouhanou kůrou a šťávou z citronu, přidáme očištěné rozinky, drobně nasekané mandle a sekanou čokoládu. Nakonec přidáme mouku a z bílků ušlehaný sníh. Všechno lehce promícháme, těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané bábovky a upečeme.


DiaChrom - který kdy použít