Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Babiččina bábovka

Babiččina bábovka
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1068 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 31 g
Cukry 4 g
Tuky 11 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 3,1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 120 g hrubé mouky
  • 6 vajec
  • 40 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 30 g hrozinek
  • 50 g hořké čokolády
  • 30 g mandlí
  • šťáva a kůra z 1/2 citrónu

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Vejce utřeme se sladidlem DiaChrom, strouhanou kůrou a šťávou z citronu, přidáme očištěné rozinky, drobně nasekané mandle a sekanou čokoládu. Nakonec přidáme mouku a z bílků ušlehaný sníh. Všechno lehce promícháme, těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané bábovky a upečeme.


Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz