Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Babiččina bábovka


Babiččina bábovka
Suroviny

120 g hrubé mouky
6 vajec
40 g (3 a 1/2 PL) DiaChromu sypkého
30 g hrozinek
50 g hořké čokolády
30 g mandlí
šťáva a kůra z 1/2 citrónu

Poznámka: PL = vrchovatá polévková lžíce (cca 12 g)

Postup

Vejce utřeme s DiaChromem, strouhanou kůrou a šťávou z citronu, přidáme očištěné rozinky, drobně nasekané mandle a sekanou čokoládu. Nakonec přidáme mouku a z bílků ušlehaný sníh. Všechno lehce promícháme, těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané bábovky a upečeme.

Ve 100 g:
Energie: 1068 kJ,
Bílkoviny: 11 g,
Sacharidy: 31 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 11 g,
Vláknina: 3 g,
Výměnné jednotky: 3,1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.