3 dcl polotučného mléka
100 g polohrubé mouky
1 vejce
Náplň:
250 g tvarohu
1 zakysaná smetana
12 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
Ostatní:
jablečný džem
1 kávová lžička skořice
1 lžička DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
kousek jablka
meduňkové lístky
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Do misky s mlékem zašleháme vejce a po částech přidáváme mouku, aby se netvořily žmolky. Na pánvi s malým množstvím rozehřátého oleje smažíme z obou stran palačinky. Vychladlé potřeme jablečným džemem, tvarohovou náplní a svineme.
Náplň: tvaroh se zakysanou smetanou a DiaChromem vyšleháme do hladkého krému.
Ozdoba: takto připravené palačinky dáme na talíř, posypeme skořicí smíchanou s DiaChromem, zdobíme částí tvarohové
náplně, na kterou položíme tenký kousek jablka a meduňkový lístek.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.