Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Mělnický perník


Mělnický perník
Suroviny

500 ml mléka
500 g polohrubé mouky
100 g nasekaných vlašských ořechů
70 g DiaChromu sypkého se sukralózou
10 lžic rostl. tuku nebo oleje
2 vejce
1 kypřící prášek do perníku

Ostatní:
rybízovou marmeládu

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

V teplém mléce rozpustíme rostlinný tuk nebo olej. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmícháme v mléce vejce a nasekané ořechy. V misce smícháme mouku s kypřícím práškem do perníku, přidáme směs mléka s přísadami a vypracujeme těsto, které vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při teplotě 150 - 160°C po dobu 40 - 50 minut.
Po vychladnutí podélně rozkrojíme, potřeme rybízovou marmeládou a obě části spojíme.

Ve 100 g:
Energie: 1200 kJ,
Bílkoviny: 7 g,
Sacharidy: 36 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 13 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 3,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít