Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Mělnický perník

Mělnický perník
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1200 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 36 g
Cukry 4 g
Tuky 13 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 500 ml mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 70 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 10 lžic rostl. tuku nebo oleje
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • rybízová marmeláda

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

V teplém mléce rozpustíme rostlinný tuk nebo olej. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmícháme v mléce vejce a nasekané ořechy. V misce smícháme mouku s kypřícím práškem do perníku, přidáme směs mléka s přísadami a vypracujeme těsto, které vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při teplotě 150 - 160°C po dobu 40 - 50 minut.
Po vychladnutí podélně rozkrojíme, potřeme rybízovou marmeládou a obě části spojíme.


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!