Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Broskvový koláč
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1018 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 26 g
Cukry 4 g
Tuky 12 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Broskvový koláč

Suroviny

210 g hladké mouky
140 g Hery
24 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)

Náplň:
250 g tvarohu
2 vejce
36 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
8 broskví

Drobenka:
40 g másla
80 g hladké mouky,
12 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Z mouky, změklé Hery a sladidla DiaChrom vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v ledničce. Odpočinuté těsto pak rozválíme na velikost pekáče, pokryjeme rovnoměrně tvarohovou náplní a poklademe plátky broskví. Nakonec hustě posypeme připravenou drobenkou. Pečeme zvolna při 175°C ve vyhřáté troubě do doby než začne drobenka zlátnout.
Náplň: tvaroh vymícháme se žloutky a DiaChromem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do tvarohové hmoty. 
Drobénka: z másla, sladidla a hladké mouky vypracujeme drobénku.


DiaChrom - který kdy použít