DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Broskvový koláč


Broskvový koláč
Suroviny

210 g hladké mouky, 140 g Hery
24 g sladidla DiaChrom sypký (2 lžíce)
Náplň:
250 g tvarohu, 2 vejce - žloutky, bílky zvlášť,
36 g sladidla DiaChrom sypký (3 lžíce),
8 broskví
Drobenka:
40 g másla, 80 g hladké mouky,
12 g sladidla DiaChrom sypký (1 lžíce)

Postup

Z mouky, změklé Hery a sladidla DiaChrom vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v ledničce. Mezitím si vymícháme tvaroh se žloutky a DiaChromem a směs zlehčíme sněhem ušlehaným ze 2 bílků. Také si připravíme drobenku z másla, sladidla a hladké mouky. Odpočinuté těsto pak rozválíme na velikost pekáče, pokryjeme rovnoměrně tvarohovou náplní a poklademe plátky broskví. Nakonec hustě posypeme připravenou drobenkou.  Pečeme zvolna při 175°C ve vyhřáté troubě do doby než začne drobenka zlátnout.

Výživové hodnoty ve 100 g:
Energie: 1018 kJ,
Bílkoviny: 7 g,
Sacharidy: 26 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 12 g,
Vláknina: 1 g