Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Broskvový koláč

Broskvový koláč
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1018 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 26 g
Cukry 4 g
Tuky 12 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 210 g hladké mouky
  • 140 g Hery
  • 24 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 36 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 8 broskv

Drobenka:

  • 40 g másla
  • 80 g hladké mouky
  • 12 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) sypkého DiaChromu je cca 12 g

Postup

Z mouky, změklé Hery a sladidla DiaChrom vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v ledničce. Odpočinuté těsto pak rozválíme na velikost pekáče, pokryjeme rovnoměrně tvarohovou náplní a poklademe plátky broskví. Nakonec hustě posypeme připravenou drobenkou. Pečeme zvolna při 175°C ve vyhřáté troubě do doby než začne drobenka zlátnout.
Náplň: tvaroh vymícháme se žloutky a DiaChromem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do tvarohové hmoty. 
Drobenka: z másla, sladidla a hladké mouky vypracujeme drobenku.


Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz