Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Broskvový koláč


Broskvový koláč
Suroviny

210 g hladké mouky
140 g Hery
24 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)

Náplň:
250 g tvarohu
2 vejce
36 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
8 broskví

Drobenka:
40 g másla
80 g hladké mouky,
12 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Z mouky, změklé Hery a sladidla DiaChrom vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v ledničce. Odpočinuté těsto pak rozválíme na velikost pekáče, pokryjeme rovnoměrně tvarohovou náplní a poklademe plátky broskví. Nakonec hustě posypeme připravenou drobenkou. Pečeme zvolna při 175°C ve vyhřáté troubě do doby než začne drobenka zlátnout.
Náplň: tvaroh vymícháme se žloutky a DiaChromem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do tvarohové hmoty. 
Drobénka: z másla, sladidla a hladké mouky vypracujeme drobénku.

Ve 100 g:
Energie: 1018 kJ,
Bílkoviny: 7 g,
Sacharidy: 26 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 12 g,
Vláknina: 1 g,
Výměnné jednotky: 2,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít