Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Buchta s ananasem


Buchta s ananasem Vhodné pro diabetiky
Suroviny

250 g pohohrubé špaldové mouky
2 lžičky prášku do pečiva (6 g)
špetka soli (1 g), 3 vejce
lžička jedlé sody (3 g)
50 g nasekaných vlašských ořechů
200 g nakrájeného ananasu
2 přezrálé banány rozmačkané (240 g)
150 g mleté mrkve
150 g řepkového oleje
2 PL DiaChromu sypkého se sukralózou

Poznámka: PL = vrchovatá polévková lžíce (cca 12 g)

Postup


Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, DiaChrom a dobře promícháme. Přidáme nasekané ořechy, rozmačkané banány a mrkev a na velmi malé kousky nakrájený ananas. Přidáme ještě olej a vejce a promícháme. Dáme do formy a do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při 170 stupních Celsia.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 960 kJ,
Bílkoviny: 5 g,
Sacharidy: 22 g,
Cukry: 6 g,
Tuky: 14 g,
Vláknina: 3 g,
Výměnné jednotky: 2,2