Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Buchta s ananasem


Buchta s ananasem Vhodné pro diabetiky
Suroviny

250 g pohohrubé špaldové mouky
240 g (cca 2 ks) přezrálých rozmačkaných banánů
200 g nakrájeného ananasu
150 g mleté mrkve
150 g řepkového oleje
50 g nasekaných vlašských ořechů
25 g DiaChromu sypkého se sukralózou
6 g prášku do pečiva
3 g jedlé sody
3 vejce
špetka soli

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup


Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, DiaChrom a dobře promícháme. Přidáme nasekané ořechy, rozmačkané banány a mrkev a na velmi malé kousky nakrájeného ananasu. Přidáme olej a vejce a promícháme. Dáme do formy a do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při 170°C.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 960 kJ,
Bílkoviny: 5 g,
Sacharidy: 22 g,
Cukry: 6 g,
Tuky: 14 g,
Vláknina: 3 g,
Výměnné jednotky: 2,2

DiaChrom - který kdy použít