Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Mandlové košíčky


Mandlové košíčky
Suroviny

280 g hladké mouky
160 g másla
50 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
40 g jemně mletých mandlí
1 vejce

Náplň:
180 g mletých mandlí
100 g másla
30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
4 lžíce mléka

Postup

Ze surovin vypracujeme těsto, odkrajujeme stejně velké kousky a plníme do formiček na košíčky. Upečené mírně zchladlé lehkým poklepnutím vykopíme. Plníme dva dny před podáváním.
Krém: V horkém mléce spaříme mandle a necháme vychladnout. S máslem a DiaChromem vyšleháme do hladkého krému.

Ve 100 g:
Energie: 2040 kJ,
Bílkoviny: 9 g,
Sacharidy: 35 g,
Cukry: 2 g,
Tuky: 36 g,
Vláknina: 4 g,
Výměnné jednotky: 3,5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít