Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Linecké cukroví


Linecké cukroví
Suroviny

120 g másla
180 g hladké špaldové mouky
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 žloutky
1 celé vejce

Na potření:
rybízouvou marmeládu

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Změklé máslo vyšleháme s jedním vejcem, dvěma žloutky a DiaChromem do hladkého krému. Do směsi přidáme špaldovou mouku a vypracujeme těsto. Těsto je nutné pořádně propracovat, aby se nedrolilo. Přes mikrotenový sáček rozválíme těsto na plát o tloušťce asi 3 mm. Pomocí formiček vykrajujeme vánoční linecké cukroví a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 15-20 minut, podle tloušťky těsta. Cukroví necháme zchládnout a spojíme rybízovou marmeládou.

Ve 100 g:
Energie: 1740 kJ,
Bílkoviny: 9 g,
Sacharidy: 38 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 27 g,
Vláknina: 4 g,
Výměnné jednotky: 3,8

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít