Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Linecké cukroví
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1740 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 38 g
Cukry 4 g
Tuky 27 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 3,8

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Linecké cukroví

Suroviny

120 g másla
180 g hladké špaldové mouky
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 žloutky
1 celé vejce

Na potření:
rybízouvou marmeládu

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Změklé máslo vyšleháme s jedním vejcem, dvěma žloutky a DiaChromem do hladkého krému. Do směsi přidáme špaldovou mouku a vypracujeme těsto. Těsto je nutné pořádně propracovat, aby se nedrolilo. Přes mikrotenový sáček rozválíme těsto na plát o tloušťce asi 3 mm. Pomocí formiček vykrajujeme vánoční linecké cukroví a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 15-20 minut, podle tloušťky těsta. Cukroví necháme zchládnout a spojíme rybízovou marmeládou.


DiaChrom - který kdy použít