Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Perníčky


Perníčky
Suroviny

700 g hladké mouky
100 g  DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
100 g rozpuštěného másla
3 vejce + 1 žloutek
4 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
2 lžičky sody
1 kypřící prášek do perníku
můžeme přidat lžičku kakaa (aby byly perníčky tmavší)

Postup

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladu do druhého dne. Těsto rozválíme na pomoučeném vále
a vykrajujeme různé tvary. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 7 minut v troubě vyhřáté
na 180 °C. Horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem. Vychladlé zdobíme bílkovou polevou nebo čokoládou.

Ve 100 g:
Energie: 1485 kJ,
Bílkoviny: 10 g,
Sacharidy: 57 g,
Cukry: 3 g,
Tuky: 10 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 5,7

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít