Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Skořicové hvězdičky


Skořicové hvězdičky
Suroviny

150 g polohrubé mouky
35 g (3 PL) DiaChromu sypkého se sukralózou
50 g mletých lískových oříšků
2 čajové lžičky skořice
100 g másla, 1 bílek
Poleva:
2 PL DiaChromu sypkého se sukralózou
1 bílek

Poznámka: PL = vrchovatá polévková lžíce (cca 12 g)

Postup

Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Odpočinuté těsto pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Z bílků a DiaChromu ušleháme tuhý sníh. Pomocí sáčku jim zdobíme hvězdičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak, aby se bílá poleva sušila a rychle nezhnědla. Cukroví je hotové jakmile poleva zrůžoví.

Ve 100 g:
Energie: 1855 kJ,
Bílkoviny: 8 g,
Sacharidy: 42 g,
Cukry: 1 g,
Tuky: 28 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 4,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.