Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Skořicové hvězdičky


Skořicové hvězdičky
Suroviny

150 g polohrubé mouky
100 g másla
50 g mletých lískových oříšků
35 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 čajové lžičky skořice
1 bílek

Poleva:
2 PL DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
1 bílek

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Odpočinuté těsto pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Z bílků a DiaChromu ušleháme tuhý sníh. Pomocí sáčku jim zdobíme hvězdičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak, aby se bílá poleva sušila a rychle nezhnědla. Cukroví je hotové jakmile poleva zrůžoví.

Ve 100 g:
Energie: 1855 kJ,
Bílkoviny: 8 g,
Sacharidy: 42 g,
Cukry: 1 g,
Tuky: 28 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 4,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít