Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1855 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 42 g
Cukry 1 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 50 g mletých lískových oříšků
  • 35 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1 bílek

Poleva:

  • 2 polévkové lžíce sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 1 bílek
Postup
  1. Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet.
  2. Odpočinuté těsto pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Z bílků a sladidla DiaChrom ušleháme tuhý sníh.
  4. Pomocí sáčku jim zdobíme hvězdičky.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak, aby se bílá poleva sušila a rychle nezhnědla.
  6. Cukroví je hotové jakmile poleva zrůžoví.

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz