Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Skořicové hvězdičky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1855 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 42 g
Cukry 1 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Skořicové hvězdičky

Suroviny

150 g polohrubé mouky
100 g másla
50 g mletých lískových oříšků
35 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 čajové lžičky skořice
1 bílek

Poleva:
2 PL DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
1 bílek

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Odpočinuté těsto pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Z bílků a DiaChromu ušleháme tuhý sníh. Pomocí sáčku jim zdobíme hvězdičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak, aby se bílá poleva sušila a rychle nezhnědla. Cukroví je hotové jakmile poleva zrůžoví.


DiaChrom - který kdy použít