150 g polohrubé mouky
100 g másla
50 g mletých lískových oříšků
35 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 čajové lžičky skořice
1 bílek
Poleva:
2 PL DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
1 bílek
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Odpočinuté těsto pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme hvězdičky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Z bílků a DiaChromu ušleháme tuhý sníh. Pomocí sáčku jim zdobíme hvězdičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak, aby se bílá poleva sušila a rychle nezhnědla. Cukroví je hotové jakmile poleva zrůžoví.
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.