Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Bílkový chlebíček
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1435 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 39 g
Cukry 2 g
Tuky 17 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 3,9

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Bílkový chlebíček

Suroviny

100 g polohrubé mouky
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
40 g másla
40 g mandlí
10 g rozinek
4 bílky
2 čtverečky čokolády
lžička citrónové šťávy

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Z bílků a DiaChromu ušleháme sníh, přidáme citrónovou šťávu, máslo, mouku a opatrně vmícháme mandle, rozinky a nastrouhanou čokoládu. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě.


DiaChrom - který kdy použít