400 g hladké mouky
250 g másla
140 g mletých vlašských ořechů
70 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 lžíce kakaa
1 vejce
kůra a šťáva z 1 citrónu
Náplň:
300 g mletých vlašských ořechů
40 g DiaChromu sypkého
1 dcl rumu
Krém:
300 g másla
50 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
3 vejce
2 lžíce kakaa
Ostatní:
pikantní marmeláda, půlky vlašských ořechů, čokoláda
Ze surovin vypracujeme těsto, odkrajujeme stejně velké kousky a plníme do formiček na košíčky. Upečené, mírně zchladlé lehkým poklepnutím vykopíme. Plníme dva dny před podáváním.
Náplň: všechny suroviny smícháme.
Krém: vejce a DiaChrom ušleháme ve vodní lázni dohusta a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty zašleháme máslo
a kakao a vylšeháme do hladkého krému.
Do košíčků dáme postupně marmeládu, ořechovou náplň a krém. Necháme ztuhnout, máčíme v čokoládě a zdobíme ořechem.
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.