Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1233 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 43 g
Cukry 4 g
Tuky 10 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 500 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 50 g rozinek
  • 30 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 15 g kvasnic
  • 5 g soli
  • 2 vejce
  • 1/4 l vlažného mléka
  • šťáva a kůra z 1/2 citrónu
  • nakrájené mandle

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Mouku promícháme se sladidlem DiaChromem, osolíme, přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko, vejce, citrónovou kůru, citrónovou šťávu a řádně promísíme, až se těsto nelepí na stěny mísy. Před koncem mísení se přidají rozinky. Těsto necháme v teple vykynout. Po vykynutí vytvarujeme bochánek, nahoře nařízneme ostrým nožem do tvaru kříže, natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a necháme ještě chvíli vykynout. Pečeme v hodně předehřáté troubě do růžova.


Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz