Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Velikonoční věnec

Velikonoční věnec
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1233 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 43 g
Cukry 4 g
Tuky 10 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

500 g polohrubé mouky
80 g másla
50 g rozinek
30 g DiaChromu sypkého (červeného nebo modrého)
15 g kvasnic
5g soli
2 vejce
1/4 l vlažného mléka
šťáva a kůra z 1/2 citrónu
nakrájené mandle

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Mouku promícháme s DiaChromem, osolíme, přidáme rozdrobené kvasnice, vlažné mléko, vejce, citrónovou kůru, citrónovou šťávu a řádně promísíme, až se těsto nelepí na stěny mísy. Před koncem mísení se přidají rozinky. Těsto necháme v teple vykynout. Po vykynutí vytvarujeme bochánek, nahoře nařízneme ostrým nožem do tvaru kříže, natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a necháme ještě chvíli vykynout. Pečeme v hodně předehřáté troubě do růžova.


DiaChrom - který kdy použít