Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Roláda se šlehačkou


Roláda se šlehačkou Vhodné pro diabetiky
Suroviny

50 g hrubé mouky, 5 vajec
40 g  DiaChromu sypkého
15 g kakaa
50 g nastrouhané čokolády na vaření
Náplň:
250 ml smetany ke šlehání 33 % tuku
1 ztužovač šlehačky, 250 ml zakysané smetany
6 g DiaChromu sypkého - podle chuti

Postup

Celá vejce ušleháme s DiaChromem a přidáme mouku, kakao a čokoládu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 min ve vyhřáté troubě na cca 200 °C. Upečený korpus ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout. Smetanu, zakysanou smetanu a ztužovač ušleháme s DiaChromem. Roládu rozbalíme, potřeme částí náplně a smotáme. Zbytek náplně natřeme na smotanou roládu a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 1032 kJ,
Bílkoviny: 6 g,
Sacharidy: 14 g,
Cukry: 5 g,
Tuky: 19 g,
Vláknina: 1 g,
Výměnné jednotky: 1,4