Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1032 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 14 g
Cukry 5 g
Tuky 19 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 1,4
Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz
Suroviny
  • 50 g hrubé mouky 
  • 50 g nastrouhané čokolády na vaření
  • 40 g  DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 15 g kakaa
  • 5 vajec

    Náplň:

  • 250 ml smetany ke šlehání 33 % tuku
  • 250 ml zakysané smetany
  • 6 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 1 ztužovač šlehačky



Postup
  1. Celá vejce ušleháme s DiaChromem a přidáme mouku, kakao a čokoládu.
  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 min ve vyhřáté troubě na cca 200 °C.
  3. Upečený korpus ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.
  4. Mezi tím si připravíme náplň: smetanu, zakysanou smetanu a ztužovač ušleháme s DiaChromem.
  5. Roládu rozbalíme, potřeme náplní a smotáme.
  6. Dále dozdobíme podle své fantazie.