50 g hrubé mouky
50 g nastrouhané čokolády na vaření
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
15 g kakaa
5 vajec
Náplň:
250 ml smetany ke šlehání 33 % tuku
250 ml zakysané smetany
6 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
1 ztužovač šlehačky
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Celá vejce ušleháme s DiaChromem a přidáme mouku, kakao a čokoládu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 min ve vyhřáté troubě na cca 200 °C. Upečený korpus ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.
Náplň: Smetanu, zakysanou smetanu a ztužovač ušleháme s DiaChromem. Roládu rozbalíme, potřeme částí náplně a smotáme. Zbytek náplně natřeme na smotanou roládu a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.