Suché ingredience:
250 g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
50 g DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
1 lžička mleté skořice
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
Mokré ingredience:
400 g bílého jogurtu
30 g změklého másla
2 vejce
2 nastrouhaná jablka
marcipán na zdobení
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Smícháme všechny suché ingredience. V míse smícháme všechny mokré ingredience, přidáme suché, promícháme a nakonec přidáme nastrouhaná jablka. Směs by měla být mírně tekutá. Rozplníme do papírových košíčků cca do 2/3 a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 min. Vychladlé zdobíme figurkami z marcipánu.
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.