Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Perníkový dort

Perníkový dort
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1320 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 33 g
Cukry 9 g
Tuky 18 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 500 g polohrubé mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 vejce + 2 žloutky
  • 40 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 4 lžíce medu
  • 5 g perníkového koření
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 20 g droždí
  • špetku soli
  • můžeme přidat lžičku kakaa

Krém:

  • 300 g čokolády na vaření
  • 400 ml šlehačky
Postup
  1. Do hrnečku dáme teplejší mléko, přidáme trochu mouky, kvasnice, osladíme DiaChromem a necháme vzejít.
  2. Do mísy dáme mouku, kakao, přidáme vejce, žloutky, máslo, sladidlo DiaChrom, perníkové koření, med, sůl a kvásek.
  3. Těsto mísíme a podle potřeby přidáváme mléko.
  4. Po vymísení těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout.
  5. Těsto vlijeme do vymazané moukou vysypané formy a uhladíme.
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě.
  7. Mezi tím si připravíme krém: do šlehačky nalámeme čokoládu a zahříváme až se úplně rozpustí. Necháme vychladit v ledničce a ušleháme.
  8. Vychladlý perník rozkrojíme, promažeme rybízovou marmeládou a čokoládovým krémem, slepíme a horní část zdobíme čokoládovým krémem.

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz