Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Perníkový dort


Perníkový dort
Suroviny

500 g polohrubé mouky
500 ml mléka
1 vejce + 2 žloutky
40 g DiaChromu sypkého
4 lžíce medu
5 g perníkového koření
80 g rozpuštěného másla
20 g droždí, špetku soli
můžeme přidat lžičku kakaa
300 g čokolády na vaření
400 ml šlehačky

Postup

Do hrnečku dáme teplejší mléko, přidáme trochu mouky, kvasnice, osladíme DiaChromem a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, kakao, přidáme vejce, žloutky, máslo, DiaChrom, perníkové koření, med, sůl a kvásek. Těsto mísíme a podle potřeby přidáváme mléko. Po vymísení těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout. Těsto vlijeme do vymazané moukou vysypané formy a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý perník rozkrojíme, promažeme rybízovou marmeládou a čokoládovým krémem, slepíme a horní část zdobíme čokoládovým krémem. Čokoládový krém: Do šlehačky nalámeme čokoládu a zahříváme až se úplně rozpustí. Necháme vychladit v ledničce a ušleháme.

Ve 100 g:
Energie: 1320 kJ,
Bílkoviny: 6 g,
Sacharidy: 33 g,
Cukry: 9 g,
Tuky: 18 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 3,3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.