Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Perníkový dort

Perníkový dort
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1320 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 33 g
Cukry 9 g
Tuky 18 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

500 g polohrubé mouky
500 ml mléka
1 vejce + 2 žloutky
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
4 lžíce medu
5 g perníkového koření
80 g rozpuštěného másla
20 g droždí
špetku soli
můžeme přidat lžičku kakaa

Krém:
300 g čokolády na vaření
400 ml šlehačky

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do hrnečku dáme teplejší mléko, přidáme trochu mouky, kvasnice, osladíme DiaChromem a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, kakao, přidáme vejce, žloutky, máslo, DiaChrom, perníkové koření, med, sůl a kvásek. Těsto mísíme a podle potřeby přidáváme mléko. Po vymísení těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout. Těsto vlijeme do vymazané moukou vysypané formy a uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý perník rozkrojíme, promažeme rybízovou marmeládou a čokoládovým krémem, slepíme a horní část zdobíme čokoládovým krémem.
Krém: Do šlehačky nalámeme čokoládu a zahříváme až se úplně rozpustí. Necháme vychladit v ledničce a ušleháme.


DiaChrom - který kdy použít