500 g polohrubé mouky
250 g vařených strouhaných brambor
60 g másla
3 žloutky
250 ml mléka
2 PL rumu
30 g kvasnic
6 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
kůra z 1/2 citrónu
sůl
tuk na smažení
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme DiaChrom a 2 PL vlažného mléka. Rozetřeme a necháme vykynout. Do mísy dáme všechny suroviny, přidáme kvásek, zbylé mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Na pomoučený vál vykrajujeme lžičkou kousky těsta, které necháme ještě trošku nakynout a smažíme v rozpáleném tuku.
(v energetické hodnotě není započítán tuk na smažení)
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.