100 g hladké špaldové mouky
60 g vlašských ořechů
60 g mletých ovesných vloček
25 g DiaChromu sypkého se sukralózou
1 vejce
1 kypřící prášek do perníku
2 žloutky (1 na pomazání perníčků)
šťávu z 1/3 pomeranče
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Vlašské ořechy a ovesné vločky rozemeleme zvlášť na jemnou směs. V míse smícháme vlašské ořechy, ovesné vločky, špaldovou mouku, jedno celé vajíčko, jeden žloutek, kypřící prášek do perníku, šťávu z pomeranče a DiaChrom. Ze surovin vypracujeme těsto a přes mikrotenový sáček rozválíme na plát o tloušťce asi 3 mm. Pomocí formiček vykrajujeme perníčky a pokládáme na pečící papír. Perníčky potřeme žloutkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 10-12 minut. Poslední minuty hlídáme barvu perníčků, aby se nám nespálily.
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.