Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Francouzský salát

Francouzský salát Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 705 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 10 g
Cukry 3 g
Tuky 13 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 1
Suroviny

200 g vařených brambor
200 g vařené mrkve
100 g vařeného celeru
100 g sterilovaného hrášku
100 g sterilovaných okurek
100 g jablek
150 g majonézy
1/2 kávové lžičky DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
šťáva z 1/2 citrónu
ocet
sůl
pepř
worchester

Postup

Uvařenou zeleninu, okurky a jablka nakrájíme na menší kostky přidáme hrášek, majonézu a vše důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu, ocet, DiaChrom, sůl, pepř a worchester.  Znovu promícháme a dáme vychladit.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.


DiaChrom - který kdy použít