1,5 kg cukety
papriky různých barev (zelená, červená, žlutá)
6 velkých cibulí
8 stroužků česneku
2 rajské protlaky
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kari
2 lžíce hořčice
5 lžic kečupu
4 lžíce sádla
sůl
pepř
na doslazení DiaChrom sypký (červený nebo modrý)
Na sádle podusíme cibuli nakrájenou na libovolné kousky. Až cibule zesklovatí a trochu změkne, přidáme k ní nastrouhanou cuketu
a veškeré přísady. Celou směs 15 minut dusíme a promícháme, aby se nám směs nepřipálila. Podle chuti můžeme ještě přisolit, případně dosladit DiaChromem. Naplníme do sklenic a sterilujeme při 85 stupních asi 15-20 minut. Sklenice necháme vychladnout
a uložíme je na chladné místo. Směs je výborná jak na topinky, tak i pod maso nebo ji lze použít jako omáčku na těstoviny, nebo jako pochoutku s pečivem.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.