Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Zelný salát s koprem


Zelný salát s koprem Vhodné pro diabetiky
Suroviny

250 g bílého zelí
4 snítky kopru
1 cibule, 1 dcl vody
5 tablet DiaChromu
1 PL octa
olej, sůl

Postup

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a osolíme. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Ve vodě rozpustíme DiaChrom, přidáme ocet a sůl. Kopr pokrájíme na drobno,  přidáme ke zpěněné cibulce, zalijeme připraveným nálevem, necháme vychladnout a přidáme k pokrájenému zelí. Důkladně promícháme. Salát dáme do ledničky, podáváme k minutkám, pečeným masům ...

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 150 kJ,
Bílkoviny: 2 g,
Sacharidy: 7 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 0 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 0,7