250 g bílého zelí
4 snítky kopru
1 cibule
olej
sůl
Nálev:
1 dcl vody
5 tablet DiaChromu
1 PL octa
sůl
Poznámka: PL = polévková lžíce
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a osolíme. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Kopr pokrájíme na drobno, přidáme ke zpěněné cibulce, zalijeme připraveným nálevem, necháme vychladnout a přidáme k pokrájenému zelí. Důkladně promícháme. Salát dáme vychladit. Podáváme k minutkám, pečeným masům ...
Nálev: ve vodě rozpustíme DiaChrom, přidáme ocet a sůl.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.